Waarom het bij mij wat vlotter gaat!Of ik shirts voor een vrijgezellen wou maken, natuurlijk wou ik dat! 9 stuks, bandwerk dus... maar met het juiste materiaal, gaat dat vlot.

Ik bestelde de shirts en de glitterflex, de glitterflex kwam sneller dan de shirts, maar dat was perfect, dan kon ik al gaan snijden en pellen.  En daar zit al een eerste iets wat mij enorm helpt.  Zoals velen bestelde ik ooit die befaamde AliExpress pincetten, kei leuk, een pakket met verschillende soorten in voor een appel en een ei.... MAAR, toen ontdekte ik deze pincet en besefte ik hoe lang ik eigenlijk heb zitten sukkelen met die anderen.  Deze pincet is scherp, vlijmscherp, waardoor het pellen en die kleine puntjes zo veel vlotter gaan. Die van Ali... hebben plaats gemaakt voor deze ene, je moet het gebruiken om te begrijpen wat ik bedoel.Vaak krijg ik ook de vraag hoe ik reeds gepelde flex-ontwerpen bewaar om later te persen.  Hiervoor heb je de silicone coated paper, het papier biedt de juiste bescherming en kleeft niet aan de drager.  Daarnaast is het ook geschikt  als bescherming tijdens het persen of strijken van een applicatie op textiel.  Ik heb steeds zo'n vel in huis, ik kan mijn gepelde ontwerpen nog even bewaren en het blijft zo stofvrij.


Dan was het tijd voor bandwerk, alle shirts persen.  Bij mijn Easy Blackline kreeg ik een beschermvel om ertussen te leggen.  Voordien legde ik mijn textiel op de plaat, mijn te persen ontwerp op mijn textiel en het vel er bovenop.  Pers toe, even wachten , pers open en dan... floep! Vloog dat vel weg... en daar werd ik lekker knetter van :) En blijkbaar ben ik niet alleen, want vaak zie ik deze opmerking langs komen op Facebook en daar gaven ze de tip om magneten te gaan gebruiken om je vel aan je pers te bevestigen.  Meteen de magneten van mijn memobord gehaald en resultaat... mijn vel vloog nog evengoed weg... mijn magneten waren niet hittebestendig... Toen kwam ik deze magneten tegen, piepklein zijn ze, maar oh zo stevig.  Sindsdien is bandwerk peanuts!

Je ziet, het gaat er vaak ook over welke goede tools je gebruikt waardoor het allemaal héél wat vlotter kan gaan!

Hebben jullie zo nog tips om het vlotter te laten gaan?
CONVERSATION

3 reacties:

 1. Geen tips maar wel een vraag: ik ben overgegaan van een zwenk naar een gewone pers. Maar nu met bandwerk (lees 37 tshirts) merkte ik dat als ik dan wat snel wou zijn, mijn onderste dikke mat de hele tijd verschoof. Best heet om de hele tijd terug te duwen.
  Moet ik hiermee leren leven of zou er toch een trucje zijn? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij Is dat niet de bedoeling, mijn onderste mat beweegt totaal niet...

   Verwijderen
 2. Superleuk gedaan! En handige tips hoor, vooral die pincet moet ik eens bekijken ;-) Ik vraag me ook af hoe je tekst mooi gepositioneerd krijgt? Ik zit altijd te mikken en te meten... Ik vond eens een soort van spiekbriefje om kledij te bedrukken maar dat leek me eerder voor volwassenen, of zou dat algemeen werken?

  BeantwoordenVerwijderen