Wist je dat ook dit kan met een Silhouette?Wat ik zo leuk vind aan de Silhouette, is dat ze zo veelzijdig is en al mijn creatieve hobby's laat samenvloeien.  Al jaren heb ik zo veel hobby's, gaande van hout bewerken, naaien, fotografie en dus ook scrapbooking, noem maar op, allemaal hobby's die tot voor ik mijn Sil had helemaal los van elkaar stonden.
Sinds ik mijn Sil heb, lijken ze allemaal wel verbonden omdat ik ze wel altijd ergens voor kan gebruiken.

Zo had ik houten bakken gemaakt voor mijn nieuwe werktafel (daar blog ik binnenkort ook eens over want ben er zo gek op!)
Ik had meters hout gekocht en natuurlijk had ik ook heel wat plankjes over (bij het oorspronkelijke plan blijven is mijn sterkste kant niet ;) )
Dus lagen die planken daar, in mijn keuken... mooie stapeltjes... en ze zo maar tot brandhout laten omdopen doe ik niet, daar moest iets van worden.En dan zag ik op mijn wall op Facebook, iemand uit 1 van die Amerikaanse groepen een tekstbord plaatsen met een quote van Peter Pan en was er holderdebolder verliefd op! Mijn hout had meteen een doel en daar gingen we voor!

Hoe ging ik te werk?


Ik plaatste 4 houten plankjes tegen elkaar en achteraan bevestigde ik in de lengte een dun latje dat ik er in spijkerde met het nagelpistool (zonder pistool gaat dit natuurlijk ook, niets mis met een gewone hamer en nagels, maar als je die voor handen hebt, gebruik je die natuurlijk)
Ik schuurde dit bord zodat ze mooi glad was tot 1 geheel.

Nu bepaal je in welke kleur je je letters wilt en in welke kleur je bord.
Eerst schilder je je bord in de kleur van je letters.  Ik gebruikte een witte verf en schilderde deze zeer licht zodat je de houtstructuur bleef zien.

Intussen heb je je ontwerp gemaakt in Sil. Studio en snij dit uit .  Ik gebruikte gewone zwarte vinyl.

Eenmaal je grondlaag gedroogd is, breng je je ontwerp aan op je bord. Wrijf deze zeer goed aan zodat er zeker geen verf onder kan komen.
Breng nu 2 lagen aan van de verf die je hebt gekozen voor je achtergrond.Als deze gedroogd is, verwijder je de vinyl die je hebt aangebracht.


Nieuwsgierig naar jullie tekstborden! 

CONVERSATION

1 reacties: