Glas Etsen

Tijdens het hobbysalon introduceerde Feeërieke mij het etsen met etspasta.  Stond al heel lang op mijn verlanglijstje , maar er zijn zo veel opties met een Silhouette, dat je ze moeilijk allemaal meteen kan gedaan hebben :) .  En na de introductie kwam meteen een nieuwe passie.
Met een kleine 'touch' aan een glazen voorwerp kan je er iets persoonlijks van maken.   Ideaal om je huis te decoreren, glazen te personaliseren (geen ruzie meer bij de kinderen welk glas van wie is ;) laat ze meteen het ontwerp zelf kiezen!) en in je kast staan dan allemaal dezelfde glazen maar toch elks met een persoonlijke touch.
Het grote voordeel is dat dit gewoon de vaatwasser in kan, het is in het glas gebrand en kan niet meer weg.


Het enige wat je hiervoor nodig hebt is Etspasta, bij Feeërieke heb je er ook nog een handig spateltje bij.

Etsen op zich is niet zo moeilijk, je maakt je sjabloon in Silhouette studio, laat de Silhouette het uit vinyl uitsnijden en je haalt het negatieve uit je vinyl weg (haal uit je vinyl hetgeen geëtst moet staan op je glazen voorwerp! )Plak het sjabloon op je glas en zorg ervoor dat er geen luchtbellen meer zijn daar waar het sjabloon is uitgesneden.  Als er nog luchtbellen zijn kan de pasta er tussen kruipen en zo loopt je ontwerp uit. Smeer een dunne laag etspasta over je sjabloon zodat je ontwerp volledig bedekt is. 
Laat dit 5 minuten staan


Na 5 minuten haal je er de overtollige pasta af (gooi deze niet weg, die kan je terug in de pot etspasta doen!)
Was je glas af en haal er je sjabloon af en geniet van je eigen gemaakt ontwerp.


Wil je dit tijdens een workshop eens proberen?  Schrijf je dan snel in via deze link!


Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt! 


CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie plaatsen