Time to Shine!Al enkele planners waren de revue gepasseerd, maar telkens gebruikte ik het maar voor enkele weken en daarna vergat ik het gewoon... nooit was het de perfecte planner, er onbrak telkens wel iets aan waardoor ik het onhandig vond...

Tijdens mijn zoektocht naar ideetjes van mijn memobord, viel ik op een facebookpagina van 'planners'. Meer dan 16000 mensen bij elkaar die zich bezighielden met hun planner. Voornamelijk de Erin Condren lifeplanner, maar ook anderen.

Na een tijdje die groep gevolgd te hebben besloot ik zelf mijn eigen planner te gaan maken.  Ik besloot een Filofax als basis te gebruiken zodat ik ze zelf kon gaan vullen zoals ik wou.

De basis vulling van zo'n Filofax vond ik al altijd maar niets... de kleur van het papier alleen al, zo'n grauwig kleurtje, de indeling... die ging er meteen uit!

Geïnspireerd door andere planners ging ik zelf mijn onderdelen maken.

De weekplanning gaat over 2 pagina's, op deze manier leg ik steeds mijn agenda open en zien we in 1 oogopslag wat er die week op de planning staat.


Dit weekoverzicht vul ik pas op zondag ,voordat de week start, in.  Daarom maakte ik ook een maandoverzicht zodat ik al van tevoren afspraken kon gaan invullen.


Maar het leukste aan dit alles is het decoreren! En daar komt de Silhouette aan te pas natuurlijk.

Elke week maak ik nieuwe stickers.  Ik ga op zoek in de facebookgroepen, pinterest, keuze genoeg aan stickers.  Ik pas ze dan aan zodat ze in mijn eigen template passen, print ze op stickerpapier en laat de silhouette ze uitsnijden.

Vandaag maakte ik ook mijn tabbladen. Het tabblad zelf sneed ik uit zwarte cardstock en decoreerde het met de nieuwe glitter vinyl die ik vond bij Feeërieke. Dit vinyl is net iets steviger dan de andere vinyl, dus sneed ik deze op messtand 2, snelheid 5 en dikte 15.
Wil ook jij er in vliegen?  Hierbij kan je mijn templates terugvinden voor persoonlijk gebruik.  Ze zijn gemaakt op A5 formaat, maar A4 te printen, in 2 te snijden en te perforeren.  Ik liet ze bij mijn favo copycenter recto verso afdrukken op glossy paper en liet ze daar ook meteen doorboren.
In een volgende post leg ik jullie uit hoe je stickers kan maken in Silhouette Studio.

1 maand op 2 pagina's
1 week op 2 pagina'sVergeet niet van Vnila's Facebookpagina te liken om niets te missen! 

CONVERSATION

2 reacties:

  1. Echt superleuk! Waar kocht jij je Filofax? De "echte" zijn zo duur, misschien zijn er nog andere merken die gelijkaardig zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit was een freecycle-vondst! Had toen op mijn Facebook wall de vraag gesteld wie er nog 1 had liggen en ze niet gebruikt. Velen kopen er 1 en gebruiken ze niet of hebben ze nog liggen van voor het smartphone-tijdperk. Zeker eens proberen!
    Volgend jaar wil ik mij wel een nieuwe kopen, maar er zelf ook nog niet uit dewelke. Heb er op AliExpress ook al enkele gezien.

    BeantwoordenVerwijderen