Wij vergeten nooit meer iets!Als partner en mama van 2 kids ben ik hier de secretaresse in huis, organisatorisch liggen alle taken bij mij, ook een beetje omdat ik een controle freak ben op dat gebied :)

Toen ik net mijn Cameo had maakte ik reeds een klein memobord om onze maaltijden te plannen, dat bord haalde ik toen in die winkel waar we allen veel te vaak naartoe gaan omdat het zo goedkoop is en altijd buiten komen met veel meer dan waar we eigenlijk om gingen ;)

Maar... dat bord werkte niet voor me, het begon al toen ik er vinyl wilde op plaatsen, door het gebruik van transferfolie kwamen er delen van de laklaag (?) af, dus ik had een gekrakeleerd bord... toch zijn we het bord gaan gebruiken, maar binnen de kortste keren stond het bord krom van het vocht dat er in de keuken vrijkwam bij het koken.... dus moest er een nieuw bord komen.


Toen ik op de hobbybeurs bij Feeƫrieke de magneetvellen ontdekte zag ik er meteen zo veel mogelijkheden in, maar vooral: een nieuw memo-bord! Ik kon magneten maken voor elke taak, elke maaltijd, mijn week plannen zou plots zo veel vlotter gaan!


Ik wou een magneet voor de taken van mijn kinderen met icoontjes op (ook al zijn ze 3 & 5, ze hebben elks hun taken op hun niveau, jong geleerd is oud gedaan, niet waar?), magneten voor de taken van mijn man (ohja, ik ben ook sterk in delegeren :p ) , mijn eigen huiselijke taken (zelf doe ik ook nog iets), magneten voor afspraken, magneten met gerechten op zodat ik in plaats van elke week te bedenken wat we gaan eten maar een magneet heb te kiezen, magneten voor....
ja hoor, er zijn wel 100.000 verschillende magneten door mijn hoofd gegaan!

Maar... dan moest ik mijn memo-bord-probleem eerst oplossen en ging ik op zoek naar een groot whiteboard van goede kwaliteit, maar toch nog betaalbaar, vele winkels bezocht, online gezocht en toen ik op deze stootte bij whiteboard-express wist ik dat het goed was! Een dag later stond mijn favoriete koerier al aan mijn deur! Meteen de ultieme 'transferfolie-test' er op uitgevoerd en had het bewijs dat dit het bord was dat ik zocht! Geen spikkeltje lak kwam er af! Zelfs nog beter, als ik binnen enkele maanden alles van kleur wil veranderen kan dit zonder problemen want zelfs vinyl krijg ik er terug af zonder beschadiging.
Het ontwerpen van het bord heeft tijd in beslag genomen en is zelfs nog niet volledig klaar, ik bouw het op, heb nu het eerste deel ontworpen, neem deze in gebruik en ga telkens extra onderdelen maken.

Deel 1 is de gezinsagenda:

Een raster voor weekoverzicht van maandag tot zondag, een rij voor elk gezinslid , het gezin en een maaltijdplanner.

Voor elke taak maakte ik een magneet.

De magneetvellen zijn heel gemakkelijk in gebruik .


 Elk vel heeft een klevende laag met daarover een vel.  Volgens de handleiding dien je eerst dit te snijden, je vinyl te snijden, het wit vel er af te halen en dan de vinyl er over te kleven, maar ik werk andersom om dit toch wat vlotter en preciezer gaat.

We starten dus door het witte vel van een magneet-vel te halen en kleven over heel deze oppervlakte vinyl in de gewenste basiskleur:In je snij-instellingen kies je voor Klevend magnetisch papier, je snelheid staat op het traagste en je dikte op het hoogste.  Bij de instellingen staat dat je mesje op 6 dient te staan, maar het mag ook hoger, je moet nu eenmaal door het vel snijden.
Eenmaal gesneden haal ik het overtollige van de mat en laat de uitgesneden magneten op de mat rusten.
Ik snij mijn 2de laag vinyl en doordat mijn magneten nog op de mat liggen, kan ik in 1 snelle beweging alle magneten gelijktijdig van een 2de laag voorzien


Gebruikte materialen:

Adhesive Magnet Paper
Vinyl Designer Serie Mat MACal 8900PRO Baby Doll
Vinyl Mat Bruin
Whiteboard budget, 60 X 90 CM


Lettertype: Always In My Heart

Snijbestanden kan je hier downloaden:
Magneten met symbolen
Omkadering magneten
snijbestand bord
Datum magneten

Binnenkort gaan we verder met het opvullen van het bord.  Er komt nog een gedeelte om nota's te nemen, een beloningssysteem voor de kinderen, decoratie die met de seizoenen mee kan gaan.  De mogelijkheden zijn oneindig en dankzij het magnetisch papier gemakkelijk te veranderen!

Veel plezier er mee en stuur zeker foto's door van jullie resultaat!

Icons made by Icomoon from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY

CONVERSATION

1 reacties:

  1. heel mooi en praktisch gevonden! eentje om hier ook uit te proberen, op organisatorisch gebied kunnen we hier ook wel wat hulp soms gebruiken ;)

    BeantwoordenVerwijderen