Hoera! Een nieuwe Silhouette!!!

Was jij ook één van de gelukkige die voor Valentijn op het Hobbysalon een nieuwe Silhouette Cameo kreeg of verwende je gewoon jezelf eens ?

om te beginnen: Welkom en Proficiat!!! 
Je gaat een geweldige tijd tegemoed met je nieuwste beste vriend! 


Dan heb ik hier 10 tips voor je om er vol overgave in te vliegen! 10 tips waar ik er een deel zelf kreeg toen ik er nog maar net aan begon, een heleboel tips die ik zelf moest ondervinden en waarbij ik dacht 'had ik dit nu vroeger geweten hé....1. Pak het uit! Staar je niet blind op die doos! 

Heb geen schrik om er aan te beginnen! 

Hoe vaak ik wel niet hoor, 'ik heb er één, maar ik doe er niets mee', 'die staat er gewoon in de doos of in de kast, want ik durf er niet aan te beginnen' of 'ik weet niet hoe het moet'. Schuim het internet af naar tutorials, hier kan je al enkele filmpjes terugvinden. Hier kan je oneindig veel ideetjes vinden. Ikzelf ben gestart met papier, mislukt het, dan is het zo, maar je leert er steeds iets uit.  Heb je graag wat uitleg, volg een workshop, je gaat met zo veel meer zelfvertrouwen kunnen starten.

2. Een nieuwe mat kleeft nog heel erg


En ja hoor, ook ik heb het moeten ondervinden. Zoals ik al eerder zei, mijn eerste projecten waren met papier en de bijgeleverde mat kleeft toch net dat iets te veel om als eerste project papier te gebruiken of welk materiaal dan ook.  Voor die eerste keer kan je er best eens een propere vaatdoek over leggen en enkele keren op en af halen zodat ze nog wel goed kleeft maar niet te hevig.  Voor papier heb je ook nog een  light hold mat beschikbaar.

3.  Vergeet je ontwerpen in flex of flock niet te spiegelen!

Ik heb het een hele tijd zelfs in de klep van mijn silhouette gezet, je ontwerpen voor Flex en Flockfolie dien je te spiegelen eer je ze snijdt.  Je materiaal ligt op een drager, je snijdt deze uit aan de kleefkant.  Eenmaal je dit op je shirt of i.d. gaat strijken of persen keer je je ontwerp dus om dus heb je deze in spiegelbeeld.

4.  Gebruik die optie 'Testsnede'


Je gaat er enorm mee besparen!

Niets is zo jammer als je een ontwerp begint uit te snijden, je je materiaal van je mat haalt en achteraf blijkt dat het niet goed uitgesneden is.  Er staat voor elk materiaal richtlijnen in Silhouette studio.  Je kan meteen zien op welke stand je mesje moet staan, maar dit is ook geen garantie dat het perfect staat.  Er zijn zo veel factoren die verschillend kunnen zijn waardoor je de instellingen iets of wat moet aanpassen.

Daarom: maak even een testsnede voordat je de opdracht geeft om naar je Silhouette te sturen.  Je Cameo snijdt in de linkerbovenhoek een rechthoek met een driehoekje in uit.  Laadt je mat weer uit, probeer de rechthoek er uit te halen, blijft het driehoekje zitten, staan je instellingen perfect.

5.  Je kan de stand van je mesje aanpassen in je toestel


Wanneer je je nieuw mesje uit de verpakking haalt, krijg je er een grijs stopje bij waarmee je de stand van je mesje kan aanpassen.  Zo'n klein stopje dat heel gemakkelijk verdwaald geraakt tussen je materiaal op tafel...  Links aan de zijkant van je toestel is er zelfs speciaal een bakje om dit in weg te stoppen.
Maar! In je toestel is er eigenlijk een uitsparing waarin je je mesje kan steken en meteen kan aanpassen van stand.6. Vergeet niet je lettertype samen te voegen


Handgeschreven lettertypes horen mooi vloeiend uitgesneden te worden, maar bij het creëren van je ontwerp in Silhouette Studio is dit niet het geval en wordt elke letter op zich uitgesneden.  In deze tutorial leg ik jullie uit hoe je dit juist doet.


7.  Je hebt 2 opties om je cameo in te laden


Namelijk Snijmat laden en Media laden.   

Het eerste spreekt voor zich, als je je snijmat gebruikt, dien je deze te gebruiken.  Wil je zonder mat werken, dit is vaak het geval bij een rol vinyl, gebruik je Media laden.  Vergeet dan niet bij je instellingen aan te passen dat je geen mat gebruikt.  (pagina-instellingen, snijmat, 'geen')
8. + 9.   Gooi niets weg en maak je snijmat zichtbaar!

Je gaat merken dat je steeds met restjes vinyl, flock, flex gaat zitten. Bewaar deze, gooi niets weg, soms kan het kleinste stukje nog van pas komen in een ontwerp.  
Als je deze dan gebruikt, is het handig om te weten waar op je mat je deze moet plaatsen.  Onder pagina-instellingen zie je onder Snijmat, 'Toon snijmat' staan, zet deze op 100% en deze is zichtbaar.

Nog een betere optie is de gegeerde Pixscan mat. Je kleeft je restjes op je mat, neem een foto, laadt deze in en je kan je ontwerpen perfect positioneren op je restjes op je mat. 10  Zet je High pass filter uit bij het traceren


Als je gaat traceren, zet je de High pass filter uit.  Laat je deze aan staan, creëer je dubbele lijnen. 
Hier kan je een video tutorial terugvinden over het traceren.


CONVERSATION

1 reacties: