Ze had een nieuw kleedje verdiend

Mijn dochter had een lastige gewoonte, een heel lastige gewoonte... elke dag opnieuw legde ze knopen in haar haar... maar geen normale knopen, zo van die knopen waar je een half uur mee bezig bent om die terug uit haar haar te krijgen.   Ze begon er vooral aan als ze moe was en ik heb wel 10000 keer gezegd dat ze daarmee moest ophouden, bijna 1.5 jaar lang tot een kleine maand geleden ze eindelijk stopte.
En dat verdiende een cadeautje! Toen ik haar vroeg wat ze wou zei ze vol enthousiasme: een nieuwe jurk!!!!! een nieuwe jurk van k3, maar niet met de regenboog!!!!!
Het kind is 3.
En weet wat nu eenmaal (niet) mooi is :)

Dus ging deze naaiende mama op zoek naar iets K3-waardig en volgens mij is dit close-enough.

Het patroon is de welbekende  Louisa van Compagnie M
Stof komt van bij de Marokkaan op de Turnhoutsebaan in Borgerhout.
Gouden glitterflex komt van Feeërieke.
Lippen downloadde ik in de groep Silhouette cameo patronen deelgroepIk had geen zin om het patroon opnieuw te printen en te plakken en te knippen en dan nog eens uit stof te knippen... dus liet ik mijn cameo het eerste werk doen.

Ik importeerde het patroon in A0 in Silhouette Studio (sleep je bestand gewoon in silhouette) en dan krijg je dit venster:


Dan moet je even geduld hebben. Eenmaal geïmporteerd, degroepeer je en kan je er de patroondelen uithalen die je nodig hebt. Dit gaat dus enkel voor kindermaten ;) Ik gebruik hiervoor mijn extra lange mat en inpakpapier als patroonpapier.

Vanaf dan kon ik meteen beginnen knippen uit stof.

CONVERSATION

6 reacties:

 1. Sarah, hoe groot is je sloeber nu? Ik wil het jurkje ook nog graag eens maken, maar de laatste keer dat ik het maakte, was het echt nipt op haar maat. Maakte je een maatje groter dan de kledingmaat die ze nu heeft?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey! ons Emma meet 94 cm, heeft kledingmaat 92 en dit is maat 2 jaar en zit haar perfect.

   Verwijderen
 2. wat slim om silhouette te gebruiken voor je patronen, daar had ik nog niet aan gedacht, ik liet ze al wel mijn stof snijden. Moet ik ook eens proberen met patronen.

  Knap gedaan trouwens

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ging dat vlot met stof? Staat ook nog op mijn 'moet ik eens proberen'-lijst 😀

   Verwijderen