Nieuw speelgoed


Meer dan een jaar lang zag ik al die mooie flock/flex/vinyl creaties op mijn scherm passeren, maar heel die tijd maar wijselijk besloten de Silhouette niet te kopen wegens vooral... tijdsgebrek... full time job, een huishouden, 2 peuters, manlief, een sociaal leven en het naaien vulde toch al redelijk mijn tijd. Maar plots val je 'in between jobs' zoals dat mooi wordt gezegd en ja, ik beken, ik ben een emo-shopper, dus kocht ik de Silhouette Cameo. En nog geen seconde spijt van gehad! Ben er zo vaak mee bezig dat ik het naaien eigenlijk verwaarloos... (maar daar wordt aan gewerkt!)

Wat is dat nu net die Cameo? Die vraag krijg ik wel vaker. Wel wat ik tot hiertoe ontdekte:
Het is een snijplotter waarmee je allerhande materialen kan snijden gestuurd door je pc.
Er komt gratis software bij Silhouette Studio, een basis programma waarmee je platen die je online kan vinden kan 'traceren' (overtekenen dus) zodat je plotter weet wat ie moet snijden. Je kan ook steeds van 0 beginnen.  Het ontwerpen in Silhouette Studio is al een hele bezigheid op zich waar ik me soms uren mee bezig kan houden (echt mijn ding :) ) . Al snel voelde ik dat ik, uit gewoonte van met Photoshop te werken, de optie 'lagen' miste en ben dan overgestapt naar de Silhouette Studio Designer Edition. Hier lees je wat die Designer Edition meer kan, voor mij waren het voornamelijk die lagen. In plaats van een ontwerp in meerdere malen te moeten snijden en telkens op mijn blad te zetten wat ik wou snijden, kon ik het gewoon laten staan en gewoon de juiste laag aanduiden wat het veel gemakkelijker maakt als je met meerdere kleuren werkt. Over de software zal ik later eens verder uitbreiden ;)
Tot hiertoe werkte ik al met papier, flockfolie, flexfolie , maar mijn favoriet blijft vinyl. Daar kan je zo veel richtingen mee uit, muurstickers maken, kommen mee versieren, tekstborden maken, sjablonen maken,... zo veel mogelijkheden! In mijn volgende posts deel ik wat bestanden met jullie. Dus 'stay hooked for more'!

Hier enkele voorbeelden van wat ik al maakte:


CONVERSATION

2 reacties:

  1. Waw knap, ben ook al lang aan het twijfelen ... Het enige wat me wat tegenhoudt, is dat je nog ergens een toestel moet zetten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ergens een plankje aan de muur en het heeft een mooie ereplaats :) Je verplaatst het toch sowieso als je er mee werkt. Bij mij staat ie op een schap net boven mijn bureau als ik het niet gebruik en bij gebruik zet ik het in het midden van mijn bureau zodat de snijmat voldoende ruimte heeft.

    BeantwoordenVerwijderen