Een Bambi Boekentas !Volgende maandag is het al zover, dan gaat mijn kleinste pruts ook naar school en bij een eerste schooldag hoort een nieuwe outfit en een eerste boekentas. Ze vraagt mij er al een tijdje achter, 'mama, wanneer krijg ik ook een boekentas zoals grote broer?' (ofte: 'mama ikke ook boekentas zoas bjoeeeeej!!!!)

En als er een patroon is dat ik zo graag gebruik dan is het de Hazel van Liel! Zo goed uitgelegd dat een projectje dat je toch iets of wat stress gaf die allereerste keer, een fluitje van een cent wordt.

Deze keer verplaatste ik het keergat. Ik had het eerste patroon liggen dat bij Liel uitkwam en toen ik het de eerste keer omkeerde had ik zoveel kracht gebruikt dat ik het scheurde, eigen schuld, je moet de stof naar buiten duwen en niet trekken...  ( daar zat ik met een krop in de keel! ) Een vriendin van mij die een digitale versie van het patroon had aangekocht wist mij te zeggen dat het keergat was verplaatst naar de binnen bovenzijde, dus nu deed ik het op die manier en dat voelde beter aan. (maar keren blijft een hele opdracht!)


 Zo blij met het resultaat en mijn meisje is blij met haar boekentas, ze loopt er al heel de middag mee rond.

Haar jas is intussen ook bijna af, enkel nog de perfecte knopen vinden. Nu nog een jurkje, maar ben er nog niet helemaal uit welk patroon dat zal worden... en welke stof... ( kan niet kiezen!)

Mijn voorkeur gaat naar een patroon dat pas eind deze week uitkomt.


De Ava dress van Bubby & Me.  Toen ik deze test versie van Miss Boo Designs zag, was ik stapelverliefd. Het perfecte model voor mijn meisje!
Een exacte releasedatum is er niet, eind deze week zou het uitkomen, dus we gaan toch voor een plan B moeten zorgen. Nog nooit zo uitgekeken naar een patroon!

Hou zeker haar Etsy shop in het oog als je het ook zou willen kopen!

Volg me ook op Facebook om niets te missen!**********************************UPDATE***************************************

Gebruikt materiaal:

Canvas stof met herten : 0,5m , weet eigenlijk niet meer waar ik deze kocht, heb deze al 1,5 jaar in mijn kast liggen...
Voering is een katoentje van Riley Blake: 0,5m

Versteviging: Ik heb heel de boekentas dubbel verstevigd.
De Canvas heb ik verstevigd met Decovil
Het Katoen heb ik verstevigd met Decovil light
Het handvat en de schouderriemen heb ik Decovil + volumevlies gebruikt

Het kostenplaatje stijgt behoorlijk met deze versteviging, maar het geeft wel een mooi en stevig resultaat. Een boekentasje maak je zeker niet zelf om kosten te besparen, een kant en klaar boekentasje vind je goedkoper in de winkel, ik maak het vooral voor het plezier en ze hebben zo hun eigen origineel stuk.

Het patroon, alle metalen fournituren en tassenband kocht ik bij Pand 42 in Sint Niklaas.**********************************UPDATE***************************************

CONVERSATION

3 reacties:

  1. Supermooie boekentas, die kan zo in de winkel! Ik pinde vandaag net een gratis patroontje van een jurkje dat er wel wat op lijkt, misschien lijkt dit je wel iets: http://www.sewmamasew.com/2015/04/classic-girls-dress-with-a-collar-free-pattern-tutorial/

    BeantwoordenVerwijderen