Vrijdag Pinterdag: De kubus die 5 maal kan sluiten.


Nog net op de valreep ben ik op tijd, het is nog steeds vrijdag!

Vandaag is het de beurt aan een projectje dat ik zelf uploadde op Pinterest. Het cadeautje dat ik enkele maanden terug maakte voor Mathias zijn juf.

Je kan het terugvinden op het bord Speelgoed:

Volg het bord Speelgoed van Vnila op Pinterest.

Ik wou origineel zijn en liefst iets voor de klas. Zeg nu zelf, de juf zal al voldoende badparels, kaarsen, ... hebben en van een cadeaubon ben ik geen fan.

Dus ik zei, het moest origineel zijn, iets voor de klas en liefst ook nog iets leerrijk. En toen ging er een belletje rinkelen , ik kwam ooit dit tegen en wou dit al een tijdje voor Mathias maken. Op school waren ze net veel met dobbelstenen bezig en het leek me leuker om dit dus naar een kubus om te vormen.

Dit was het resultaat:Ik kreeg al vaak de vraag hoe ik dit net maakte en beloofde al eerder wat meer uitleg. Hierbij al eentje in het kort, een meer uitgebreide volgt nog zeker!

Wat heb je nodig?

6 stukken van  22cm * 22cm
1 stuk van 20 * 10
5 verschillende sluitingen, ik gebruikte,
3 * houtje touwtje knopen
4 * knopen
1 * klikgesp
3 * klittenband
1 * deelbare rits
poppenvulling ( 1,5 zak van Veritas)

Je bevestigt een sluiting op 5 zijdes, op de 6de bevestig je handvat waarvoor je het stuk van 20cm*10cm gebruikt. Je zet alle zijdes aan elkaar, maar je zorgt voor een keergat. Vul je kubus met poppenvulling (heb deze genomen omdat deze wasbaar is). Sluit je keergat met een blinde steek en... aanschouw je kunstwerkje!!!

Van de juf kreeg ik het mooiste compliment dat ik ooit kreeg sinds ik naai: in al die jaren dat ze voor de klas staat, 15 jaar, was dit het meest originele en handigste cadeau dat ze kreeg...

Hopelijk kunnen jullie voort met deze mini-tuto, als je nog vragen hebt, mag je ze steeds stellen.

Tot gauw!


CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie plaatsen