One hour dress


We hadden een druk bezet weekendje... de dochter van een vriendin op logé, schoonouders op bezoek en afgesproken met een vriendin en haar gezinnetje... tot ze dinsdag al voor de tweede maal dit schooljaar een longontsteking vaststelden bij Mathias... dus alles afgezegd want het laatste wat je wilt is een ander zijn kind ziek maken.
Dus besloten we dat we er maar een dagje zee van zouden maken, zeelucht is toch goed voor de longen niet waar?

Emma loopt intussen ook al te snotteren, hoe kan het ook anders met al die knuffels en kusjes van broerlief,  dus wou ik ze zeker iets met een kap aan doen, in de zon met een muts rondlopen is toch maar een dom zicht, maar het kind had niets met een kap (of een veel te warme jas...)

Dan maken we dat natuurlijk!

Dus vrijdagavond knutselen we dat even in elkaar. Het stofje is van Poppy en kocht ik toen zij plaats maakte in haar stoffenkast, het patroon puzzelde ik uit een jurkje en een kaptrui. Ik combineerde beide omdat  Emma best wel lastige maten heeft, oftewel is het te ruim of te kort, het jurkje maakte ik al zo vaak voor haar en wist ik dat haar als gegoten zat.

Het omzomen deed ik volgens de methode van Compagnie M. Waarom kende ik deze manier niet eerder? Zo'n gemak, geen enkele naald heb ik nodig gehad en nog nooit zoomde ik zo perfect om! Normaal gezien gebruik ik mijn tweelingnaald bij tricot, maar een zigzagsteek gaf dit jurkje een mooier extra detail.

Hiervan komen er nog velen!

CONVERSATION

2 reacties:

  1. Leuke tip van die zigzagsteek voor het omzomen!
    En verder ook heel mooi gemaakt en leuk stofje!

    BeantwoordenVerwijderen