De Kabouterklas

Mijn oudste Mathias ging naar de eerste kleuterklas, maar niet als enige in ons dorp, met zo velen dat er geen plaats genoeg was... en als enige schooltje in ons dorp moeten ze in voldoende plaatsen voorzien en zo belandde hij tijdelijk in een containerklas, een kale saaie containerklas... maar niet getreurd, met de ouders hebben we een hele boel verzameld, de juffen hebben hun best gedaan en zo maakten ze van een kale saaie container een kleurrijke kabouterklas.


Mijn hulp in deze missie was een kabouter vlaggenlijn, een 'paddestoelentroon voor het kindje van de dag' en paddestoelenkussentjes... 18 x 3 x witte stippen op een rood lapje met daaronder een wit lapje... bandwerk dus! Het resultaat was geweldig en de eerste reactie van Mathias is er eentje om nooit te vergeten.
De stoel maakte ik à-l'-improvise. Begonnen met het paddestoelgedeelte, bekleedde dan de stoel, maar vond het witte veel te saai en na wat gerommel in mijn gigantische stoffenvoorraad toverde ik er nog een groen stofje dat als gras kon dienen.

En zoals Mathias het zelf zegt:nu heeft hij altijd een stukje van mama bij hem in de klas, die kleine schatten kunnen met zo'n kleine dingen je mama-hartje toch weer eens laten overslaan.

Die eerste schoolweek was even een naaimarathon.


CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie plaatsen