Olifanten

Op 1 week van september verwijderd te zijn, werd het tijd om eindelijk aan mijn kleine man zijn boekentas te beginnen. Stof had ik al in maart, geen idee waar ik deze gekocht heb..., het patroon van Liel kocht ik in juli bij Pand 42, samen met de tassenband en alle metalen fournituren ( en meteen ook weer wat extra stofje!) . De versteviging kocht ik bij Daaidieka, volgens het patroon zou je Decovil moeten gebruiken maar ik ben meer fan van de S520, maar dat is echt persoonlijke keuze want ik ken er vele die dan weer de S520 verafschuwen. Waar zit het verschil? De Decovil is heel wat soepeler, S520 voelt echt als karton aan, heel moeilijk om je tas te keren, maar het resultaat vind ik zelf mooier.
Dus vandaag eindelijk aan de voorbereidingen begonnen! Alle stofjes geknipt en klaar om tot een mooi geheel omgetoverd te worden,  daar hopen we toch op !Edit: 
Het is nog heel goed fout gelopen! Ik had het patroon in de winkel gekocht, Ellen, mijn naai-maatje, had het online gekocht. Ik had haar patroon even gebruikt wegens tijdsgebrek en blijkbaar was er iets fout gelopen bij het printen en viel de boekentas veel groter uit dan moest (het testvakje bleek achteraf 2.3cm ipv 2cm, laat het een goede raad zijn dat je testvak tot op de mm moet overeenkomen! Wij hadden ons geleerd!) 
Ellen had meer pech, haar boekentas stond al volledig ineen toen we het ontdekten, bij mij enkel de buitenzak. Dus... toen kwam het tornmesje boven. Heel de boekentas uitéén gehaald, alle stukken verkleind en opnieuw begonnen. 
Het was een boekentas met een extra oefening, maar het resultaat mocht er wezen, al zeg ik het zelf: 
CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie plaatsen